Om Rødsmyra skole:

Rødsmyra skole stod ferdig 19. januar 1976 og ble helrenovert i 2012. Da fikk skolen nytt ventilasjonsanlegg, nye vinduer, ny maling på veggene, nye gulv og mye annet. Skolen fikk også et påbygg i 2002 som inneholder blant annet seks klasserom, grupperom, mat og helse rom, SFO rød avdeling og helsesøsters kontor. I tillegg har skolen et eget bygg med gymsal og svømmehall. Skolen dekker nordre del av Kråkerøy. I 1988 ble tidligere Smertu skoles område også lagt under Rødsmyra skole.

Skolen ligger flott til i naturterreng med kort vei til skog og mark. På uteområdene er det idrettsplass med fotballbane, håndballbane, basketballbane og sandvolleybalbane. En «hundremeterskog» med flere lekeapparater er det også i nærheten. Skolen har eget svømmebasseng. Det kommer ofte klasser og grupper fra andre skoler og virksomheter for å låne bassenget. Rødsmyra skole ligger like i nærheten av en boplass fra steinalderen og stedet der «Kråkerøymannen» ble funnet.

Den 19. januar 2016 feiret Rødsmyra skole 40 år. Tidligere rektor Tormod Torp har skrevet mange fine og minnefremkallende ord på rim fra skolens barndom og frem til i dag. Her er det masse historie, glede, optimisme, ukjente hendelser for mange, gjøren og laden i hverdagen, fine personbeskrivelser, men også alvor, sorg, og et råd og velmént stikk til rette myndighet.

Dette er verdt å lese i sin helhet. Bruk pilene i framviseren under: