Om Skirenn i Ulvedalen 1977-79:

I årene 1977 – 1979 ble det arrangert skirenn i Ulvedalen. Det var foreldre som stod bak og vi barna stilte opp i fleng. I februar 1978 skriver Demokraten om årets renn.

Knirkefritt skirenn på Kråkerøy.

«Driftige foreldre i Fuglevik Vest arrangerte skidag for barna. Det var fint vær, kaldt, men stor stemning da 58 barn fra Fuglevik Vest på Kråkerøy satte ut i skisporet under det årlige skistevnet som driftige foreldre i Fuglevik Vest arrangerte sist søndag. Det er nå andre gang at man arrangerer denne konkurransen. Nytt i år var at det ble gitt ut gull-, sølv- og bronsemedalje til alle klassevinnere på en dertil egnet seierspall.

Eldstemann med under gårsdagens konkurranse er 14 år. Ellers går aldersklassene nedover. Løypene var to kilometer for de yngste og fire kilometer for de største. Løypene var gått opp og merket av arrangementskomiteen som under løpet satte sin ære i å påse at det hele gikk skadeløst for seg. Det var satt ut sikkerhetsvakter i alle utforkjøringer og andre steder på løypen som kunne innebære en sikkerhetsrisiko for dem som var med.»

Øverst t.v: Viktig å holde varmen på en kald februarmorgen før startskuddet går. Øverst t.h: Problemet er at bindingen er gått opp. Det må da noen rette på for meg, mener Sindre Holme som egentlig vil ha nye ski. Nederst: Arrangementskomiteen under skirennet på Fuglevik Vest. Fra venstre sees Tom Hansen, Øyvind Høyum, Nils Holme og Torbjørn Henriksen. Viggo Temte og Robert Johannessen var ikke til stede da bildet ble tatt.

«Det var arrangementskomiteen selv som sto på for den tekniske avvikling av rennet. Fritidskonsulenten i Fredrikstad hadde utlånt mikrofon og forsterkeranlegg slik at de startende kunne høre når starten gikk. Øyvind Høyum sier til Fredriksstad Blad at man tidligere aldri har hatt så mange barn med under rennet.

Første året i fjor var det 52 barn med, i år var det 58 barn med i konkurransen. Høyum sier at de som var med i år utgjør de fleste av de barna som nå bor i Fuglevik Vest. Men, det var ikke bare barn med. Nei, voksne hadde også trukket i skiutstyr og gikk løypen.

De fikk ikke noen premier uansett hvilken tid de gikk på, men de stilte seg solidariske med barna og var med på å påse at det hele gikk knirkefritt for seg. Og knirkefritt gikk det, alle kom velberget i mål og de tre første i hver klasse fikk sine velfortjente medaljer. Vi regner med at også de andre fikk en påskjønnelse for deltagelsen.»

Premielisten for 1978 ser slik ut:

72 – 73 Jenter:
1) Henriette Slorer Jacobsen 2) Malin Klaveness 3) Katrine Johannesen 4) Kristine Svensen 5) Siri Syversen

70-71 Jenter:
1) Mette Klaveness 6.58.

68-69 jenter:
1) Lena Brynildsen 2) Nina Sørensen 3) Anne-Li Nilsson 4) Pia Hansen 5) Janet Holme 6) Kirsti Merdem 7) Gro Anet Holme

66-67 jenter:
1) Kristin Jansson 2) Marianne Bjørndal 3) Wibeke Henriksen 4) Anne Lie 5) Anne Eilen Temte 6) Margrete Nødtveidt 7) Anette Svensen

72-73 gutter:
1) Sander Solberg 2) Neil Sundbye 3) Christian Slorer Jacobsen 4) Trond Kjellvik 5) Nils Remi Holme 6) Snorre Billington 7) Anders Hansen.

70-71 gutter: 1)
Geir Åge Finstad 2) Pål Hansen 3) Pål Rene Høyum 4) Øivind Nødtvedt 5) Morten Johannesen 6) Trond Ekeli 7) Fredrik Temte 8) Henrik Buskoven 9) Ketil Holme 10) Jørgen Nilsson 11) Atle Hansen.

68-69 gutter:
1) Skjalg Bjørndal 2) Henrik Næss 3) Tomas Buskoven 4) Espen Fjeld 5) Bjørn Erik Simensen 6) Trond Simensen

66-67 gutter:
1) Espen Sørensen 2) Morten Tinlund 3) Ketil Fjeld 4) Raymond Jørgensen 5) Espen Hansen.

64-65 gutter:
1) Rino Jensen 2) Tormod Lie 3) Øistein Holme.

8mm videoklipp fra rennet i 1978.

8mm videoklipp fra rennet i 1979.

Kilder:
– Avisklipp fra Demokraten hos Trond Kjellvik.
– Private bilder og videoer hos Roger Kjellvik.