Videoside III:

Gå til Videoside I                       Gå til Videoside II

Smalfilmer fra Kråkerøy:

Her er en super-8 film fra Ulvedalen. Lokalt arrangert skirenn i 1978 eller 1979. Dette foregikk i krysset Solliveien – Veidebakken med Rødsmyrveien i bakgrunn. Flere kjente fjes her også 🙂 Film: Leif Per Kjellvik.

Super 8 film fra 17. mai 1979. Det var den tiden hvor Rødsmyraklassen først gikk fra skolen gjennom Ulvedalen (Solliveien) med Kråkerøy Skolekorps, og til Smertulia for å forenes med de andre skolene på øya for utmarsj mot Kråkerøyveien. Det er 1. og 6. klasse som filmes mest. Min far filmer, og flere kjente fjes er med. Rødsmyras banner er laget i 1976. Film: Leif Per Kjellvik.

Året er 1970 og det er byggestart i krysset Jaktveien – Pilveien. Det nye feltet het dengang Fuglevik Vest II. Her gikk det med nesten et år i sprengning. Man boret hull i ukedagene og sprengte på lørdagene. Farfar var skytterbas. Påfølgende uke var det flytting av sprengmasse, selvsagt manuelt, i trebårer… Huset til Andersens i nr. 12 var godt i gang, og Finstads i Pilveien 1 var oppført (begge sees i klippet).

17. mai 1977 gikk jeg i tredje klasse og var overflyttet fra Smertu til Rødsmyra i 1976. Her er avmarsj fra Rødsmyra, klipp fra Ulvedalen, Kråkerøyveien og Smertulia.

Videoer om, og relatert til Kråkerøy – fra Youtube: 

Publisert 15. jul. 2012 av Dan Celius. Fra innseilingen til Kjøkøysundet ved Tangen.

Publisert 1. jun. 2016 av Norges Jeger- og Fiskerforbund. Dra på fisketur med denne og 99 andre båter på www.minebater.no

Publisert 27. okt. 2009 av Pål Henning Pettersen. Kråkerøy Trial Club. Reportasje fra våren 2009.

Publisert 10. apr. 2016 av Jørn Kristoffersen. Kråkerøy IL klubbsang 2016. Tekst og melodi Morten Holm Pettersen.

Gatefilmer fortsetter:

Flotte Goenveien frem, og også tilbake en rufsete høstdag. Goen, Femdal, Gonrød og Nygård.

Anton Davidsens vei og Oscar Pettersens vei. Så Ilebakken videre over Fjellveien, og til venstre inn Mineveien. Opp mot omtrent midt på Fregattveien og ned Festningsveien mot Jøtul.

En tur til Fuglevik Li, Mettesvei, Tomsvei og Svenskeberget også.

Solåsen, Solåsbakken – Solåsen forbi Solhjulet og ned Hjalmar Johnsensvei.

Gå til Videoside I                       Gå til Videoside II