Videoside II:

Gå til Videoside I           Gå til Videoside III

Fra Kråkerøy kirke, forbi Holte, Allerød, Strålsund, Holme, Femdal, Goen, Lunde og frem til avkjøringen Trolldalen/Tangen.

Over nye Værstebrua og gjennom rundkjøringa på Værste. Videre med Fredrikstad stadion til venstre og det nye helsehuset til høyre. Til høyre opp G. A. Stouslands vei frem til gamle Oddvars Service senter. I dag Bilxtra verksted.

Fra Glomboveien og inn på forholdsvis nye Selma Nygrens vei. En runde i rundkjøringa på FMV og videre gjennom tunellen under Bjølstadfjellet og fram til Shell ved «Super’n».

Jaktveien og Pilveien. 28/8-16. Byggefeltet ble den gang kalt Fuglevik Vest 2. Skyting og veier startet, tror jeg, i 1969 eller 1970. Boliger ble oppført i tidsperioden 1971 til 1979.

Vennelystveien og Bjølstadveien – Verkstedveien slik de ser ut i dag. I Vennelystveien sees fortsatt konditoriet til venstre og butikken til høyre. Om enn noe ombygget. Veien er nå blindgate og trafikken går gjennom Bjølstadtunnelen.

Opp den bratte Dalkleven, innom Fjellryggveien og ned Nordliveien på Bjølstadfjellet.

Opp Sofus Sørensens vei og ned Paaskestien. Turen avsluttes ved Smertulia.

Her er en tur fra Solliheimen, gjennom Ulvedalen og opp Veidebakken til Rødsmyra skole. Mye åpnere enn før da det er tatt ut en del skog.

Damveien. Muligens min favorittvei på Kråkerøy. Gikk denne til Smertu skole hver dag i ett og et halvt år fra jeg var 7. 1974 – 75. Etter det ble vi som bodde på Fuglevik Vest flyttet til Rødsmyra.

Etter filming av Damveien, tok jeg turen innom Skiveien, Rødhetteveien og en del av Skogveien.

Turen går mot Isegran og Nøkledypet Båtforening. Først ned Prestegårdsveien til brygga, så videre i Bjørnebyveien, forbi minnestøtta og til venstre over brua til Isegran. Fram til innkjøring forbudt skilt i Mindre Alvs vei og Galeistranda. Tilbake over brua igjen og videre i Bjørnebyveien frem til Nøkledypet.

Fra Damveien til siste del av Skogveien – som jeg glemte sist. Så inn Fuglevik Indre og Fuglevik Platå.

Et historisk område. Glomboveien, Ballastveien, litt av Fjellveien og Gamle Glombovei. God tur.

En snarvisitt opp mot Tørkopp, Årfuglveien og Rugdeveien.

Buskogen, Nedre Bommen og Holteåsen.

Den flotte Futerødveien har mange avstikkere, kriker og kroker. Wennersberg ligger fantastisk til, skjult fra veisystemet. Gården het tidligere Futerød og er sannsynligvis fra 1050 – 1350 tallet.

Gå til Videoside I                         Gå til Videoside III